13 oktober 2022

Er gaat niets boven D’ Olle Grieze-trein

Verhalen over Arriva

Vanaf donderdag 13 oktober start jouw Groningse ontdekkingstocht al als je over de drempel van onze nieuwste Arriva WINK-trein stapt! In deze trein zijn de wanden van het toilet, zowel aan de buitenzijde als binnenzijde, veranderd in het grootste symbool van Groningen en ommeland: De Martinitoren of terwijl ‘D’ Olle Grieze’.  Het is het resultaat van een samenwerking tussen Arriva en Marketing Groningen.

Er gaat niets boven

De Martinitoren, ook wel D’ Olle Grieze, torent al dik vijfhonderd jaar ver boven de stad uit en is met recht de trots van de Groningers. Letterlijk en figuurlijk gaat er niets boven D’ Olle Grieze. Daarom kón deze trein ook echt niet ontbreken in het toonaangevende rijtje van hernoemde WINK-treinen van Arriva die allen de naam van een bestemming in het Noorden hebben. Tijdens de onthulling op 13 oktober bracht de Groningse muzikant Arnold Veeman een muzikale ode aan D’ Olle Grieze en haar prachtige, hippe kerkklokkenspel. Yvonne Dubben, Ontwikkelmanager Arriva, Elsa Weelink, Adjunct directeur Marketing Groningen, en Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar, namen als eerste een kijkje in de nieuwe WINK-trein.

Ontdek D’ Olle Grieze

De Martinitoren heeft in de afgelopen honderden jaren al veel meegemaakt. Zo brandde zij af, sloeg de bliksem in en stortte de toren bijna in. Maar de Martinitoren hield stand en stond als Oude Grijze, uit te kijken over de veldslagen en veranderingen in haar omgeving. Het icoon van Groningen. Om de naam van de trein echt eer aan te doen heeft Marketing Groningen het toilet en de wanden er omheen mogen stylen. Elsa Weelink over de D’Olle Grieze trein: “De Martinitoren gaat on tour! Vanaf vandaag  kun je de Martinitoren niet alleen beklimmen, maar er ook in reizen door heel Noord Nederland. De WINK trein die omgedoopt is tot de “D’ Olle Grieze” staat voor duurzaamheid en toegankelijkheid. Deze waarden passen goed bij Groningen, de plek voor een beter leven en een betere wereld. Kom naar Groningen en reis op een duurzame manier. Go Groningen, Go Green!”

De Martinitoren is het hele jaar te beklimmen, met of zonder gids: dagelijks geopend  van 11.00 tot en met 15.00 uur geopend. Meer informatie via: www.visitgroningen.nl/martinitoren.

18 nieuwe WINK-treinen 

D’ Olle Grieze-trein is één van de 18 nieuwe WINK-treinen die met behulp van een namenwedstrijd een unieke naam van een bestemming heeft gekregen. Zo geeft Arriva invulling aan het streven om midden in de samenleving te staan. Na 700 unieke inzendingen en bijna 10.000 stemmen selecteerde de jury uiteindelijk 18 bestemmingen. Samen met de naamgevers tovert Arriva de toiletten en de wanden er omheen in de treinen om tot een ware belevenis. De WINK-treinen rijden op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO), een synthetische diesel, waardoor een CO2 reductie van 90 procent gerealiseerd wordt. Net als de vernieuwde GTW-treinen zijn de WINK-treinen voorzien van alle gemakken voor een comfortabele treinreis. Kijk voor meer informatie op Arriva.nl.

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop e-ticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.