18 januari 2022

Holwerd aan Zee WINK-trein

Verhalen over Fryslân & Groningen
We vroegen vorig jaar met onze Namenwedstrijd aan de inwoners van Groningen en Fryslân welke bestemmingen zij graag op de nieuwe WINK-treinen terug wilden zien.

Holwerd aan Zee is verkozen tot één van de 18 favoriete Groningse en Friese bestemmingen en is daarmee een inspiratiebron voor één van de nieuwe WINK-treinen. Met mooie foto’s en schetsen van Holwerd aan Zee werden het toilet en de wanden eromheen omgetoverd tot een echte beleving. Vanaf dinsdag 18 januari stap je met de Holwerd aan Zee trein in de toekomstplannen van Holwerd aan Zee. 

 

 

 

Stichting Holwerd aan Zee

De inwoners uit Holwerd hebben een stichting opgericht om Holwerd weer aantrekkelijk te maken. Deze stichting, bestaande uit leden van dorpsbelang en (agrarische) dorpsondernemers, heeft alle goede elementen uit al die plannen en visies gehaald met het plan Holwerd aan Zee (HaZ) als resultaat. Het plan is om een doorbraak in de zeedijk te forceren om zo de verbinding tussen het Werelderfgoed Waddenzee en het achterland te herstellen. Dit betekent niet alleen een economische kans voor het dorp en de héle regio, maar ook een ecologische kans voor de kwelders, de wadvogels, migrerende vissen en alle andere soorten die baat hebben bij meer variatie in de kwelders, brakke zones en een natuurlijke zoet-zout overgang.

Bekijk hier de video over het project Holwerd aan Zee:
 

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop e-ticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.