22 november 2021

Hulde aan Holwerd

Verhalen over Arriva
Buschauffeur Galith geeft je een inkijkje in haar Holwerd. Het kunstwerk Wachten op hoog water van kunstenaar Jan Ketelaar mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van mooie plekken rondom Holwerd. Galith haar favoriete plek is het Wad achter de dijk bij Holwerd.

Hulde aan de Horizon is een initiatief van Visit Friesland en haar partners met als doel het prachtige Friese landschap in de schijnwerpers te zetten: “Het afgelopen jaar was een jaar van dichte deuren. Het jaar dat we ons alleen konden opladen aan de buitenlucht. Aan de natuur. Aan het landschap. In dat landschap gloorde altijd licht aan de horizon, hoe die horizon er ook uit zag. Het deed ons beseffen hoe belangrijk dat landschap is en hoe fijn het was dat we ervan genieten mochten. Daarom roepen we je nu op om samen met alle andere natuurgenieters een ode te brengen aan dat landschap. Een hulde aan de horizon.”

Arriva heeft als vanzelfsprekend meegedaan aan Hulde aan de Horizon. Als geen ander zijn wij verbonden met het landschap waar we met onze bussen en treinen doorheen/in mogen rijden. Wij brengen onze reizigers van en naar de prachtigste bestemmingen. En laten ze onderweg vanuit de trein en bus genieten van de kleurrijke horizon. Onze eigen medewerkers kunnen daar natuurlijk het beste over vertellen. Daarom geven twee chauffeurs en een machinist een hulde aan één van de bestemmingen. Eén van hen is Galith Anjema.

Galith Anjema: “Ik geniet elke dag”

Toen buschauffeur Galith Anjema werd gevraagd mee te werken aan Hulde aan de Horizon, ging ze daar graag op in. “Ik vind het leuk om mijn dorp Holwerd in de schijnwerpers te zetten. Holwerd is zoveel meer dan het vertrekpunt van de boot naar Ameland.” In de video vertelt Galith over haar band met Holwerd en de prachtige natuur van het wad. Aan het einde wordt de Holwerd-bus onthuld, met op de achterzijde een grote foto van Galith en de uitspraak: Het wad is de plek waar hemel en aarde het toneel delen. “Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen op de video en de bus”, vertelt Galith. “Mensen vinden het een mooi plaatje en zeggen dat ik zo spontaan ben. Voor mij is die positieve aandacht natuurlijk hartstikke leuk!”

Enthousiast

Galith is als jonge meid van 21 jaar een opvallende verschijning op de bus. “Ik zie er inderdaad niet uit als een standaard buschauffeur, dat hoor ik wel vaker. Mijn interesse voor dit beroep komt van mijn vader. Hij is al 25 jaar buschauffeur. Als klein meisje ging ik met hem mee en liet hij mij Friesland zien. Sindsdien ben ik enthousiast over dit werk. Je zit binnen, maar bent toch buiten terwijl je door de natuur rijdt. Je kunt lekker toeren, komt overal en hebt contact met mensen. Het is heel leuk als je een bedankje krijgt, omdat je goed hebt gereden of omdat iemand bijvoorbeeld de aansluiting toch nog gehaald heeft. Het is mooi en gevarieerd werk, ik geniet er elke dag van.”

Compliment

Soms moeten reizigers nog wat wennen aan Galith. “Dan stappen ze in en zeggen ze: ‘Moet ik met jou mee?’. Maar ik krijg vooral veel positieve reacties van mensen die het stoer en knap vinden. Laatst was er een mevrouw uit Utrecht die het zo goed vond dat Arriva ook jonge meiden op de bus heeft. Dat was een mooi compliment voor Arriva!”

 

 

Creëer je eigen verhaal!

Koop e-ticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.