14 februari 2022

Arriva. Thuis in het Friese landschap.

Arriva

Iedere dag kleurt het decor van Friesland weer anders. Reizend door Friesland trakteert de natuur je keer op keer op een andere voorstelling. En Arriva brengt je graag van en naar deze prachtige bestemmingen.

Onderweg geniet je vanuit de trein en bus van de kleurrijke horizon. Droom weg bij de mooiste vergezichten vanuit de trein of laat je verrassen door de mooie dorpjes waar je met de bus voorbijrijdt. Afgelopen najaar gaven wij een Hulde aan de Friese Horizon, een plek om bij stil te staan.


Hulde aan Appelscha

Collega Hans geeft een hulde aan zijn geliefde Appelscha. Vaak voelt het voor Hans dat hij op vakantie is in zijn eigen dorp. Bekijk het filmpje en geniet van het prachtige Friese landschap rond Appelscha.


Hulde aan Stavoren

Samen met machinist Mart geven wij een Hulde aan de Friese Horizon. Aan de horizon van Stavoren, een mooie plek om bij stil te staan. Voor machinist Mart is Stavoren een plek waar hij vooral van het uitzicht over het IJsselmeer geniet.

 

Hulde aan Holwerd

Ook buschauffeur Galith geeft je een inkijkje in haar Holwerd. Het kunstwerk Wachten op hoog water van kunstenaar Jan Ketelaar mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van mooie plekken rondom Holwerd. Galith haar favoriete plek is het Wad achter de dijk bij Holwerd.

Langste horizon

Hulde aan de Horizon is een initiatief van Visit Friesland en haar partners (zoals Arriva) met als doel het prachtige Friese landschap in de schijnwerpers te zetten. Aan de oproep om je foto te delen van je mooiste horizon werd volop gehoor gegeven. Ruim 1.500 inzendingen kwamen binnen via de website en vormen samen de langste, kleurrijkste en diverse horizon. Bekijk het resultaat op huldeaandehorizon.nl Of bekijk het publieke kunstwerk dat in het Park Vijversburg te bewonderen is van 14 oktober t/m 21 december 2021 in het parkgedeelte de Dwaalster.

Ook Omrop Fryslân geeft een Hulde aan de horizon en is op zoek gegaan naar mooie verhalen achter de foto’s. De vijf uitzendingen met een verhaal achter de foto’s zie je hier.

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop samenreisticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2024

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.