04 februari 2021

Jopie Huisman

Verhalen over mensen
Jopie Huisman was kunstschilder, gewiekst koopman, palingroker, antiquair, verhalenverteller, voddenboer, charmeur, fantast, entertainer en nog veel meer.

En in al die dingen was hij ook vooral een verbinder, want als je bij Jopie thuis kwam, ontmoette je allerlei soorten mensen. Koperhandelaren uit Zeeland, politici, kunstkenners, cabaretiers, de buurman; de kamer zat vol. En Jopie, met zijn gevoel, zijn intelligentie en zijn scherpe blik, leek te begrijpen wat ze gemeen hadden en wat niet. Maar wat had Jopie zelf nou precies, dat maakte dat iedereen bij hem wilde zijn, met hem wilde werken en uren naar hem kon luisteren?

In deze podcast gaan we op zoek naar de verhalen van en over deze ‘Rembrandt van de 20e eeuw’. En als je die hoort, dan lijkt het of de schilder naast je zit en blijf je zelf ook nog even hangen.
 

 

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.