11 februari 2022

De trein is echt ideaal

Verhalen over Fryslân & Groningen

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising.

Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. Tijdens Operatie Julianaplein geldt de dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas, in de periode van februari tot en met mei, je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het ov.

Loïs de Vries heeft een paar jaar geleden de trein ontdekt. “Ik snap oprecht niet dat ik niet eerder de trein naar Groningen heb gepakt”, zegt de inwoonster van Buitenpost. “Het is echt ideaal, een stuk relaxter dan de auto. Voorheen reed ik vanaf Zuidhorn in de file naar de stad en deed er bijna net zo lang over.” Loïs fietst in tien minuten naar het station in haar dorp, reist in 18 minuten met de vouwfiets in de sneltrein naar het Hoofdstation en fietst dan nog 20 minuten “lekker door de buitenlucht” naar Zernike. Daar werkt ze op de Hanzehogeschool als programmamanager bij Engineering. “De fiets heb ik via de Hanze aangeschaft. Mijn werkgever stimuleert ook het ov. Het treinreizen kan ik voor 200 procent aanbevelen. Ook als er niet aan het Julianaplein wordt gewerkt!”

 

HÉ AUTORIJDER, STA NIET STIL. PAK HET OV.

Wil je niet stil komen te staan? Pak dan de bus of trein naar Groningen. Het openbaar vervoer is een goed alternatief tijdens Operatie Julianaplein. Je reist snel, comfortabel en voordelig. Geniet bijvoorbeeld van een goed boek onderweg of klap je laptop open om nog even je meeting voor te bereiden.

De trein heeft nooit last van de file en rijdt lekker door. Ook ben je met de trein bijna altijd sneller in de stad dan met de auto. Vanaf de treinstations rijden veel bussen naar allerlei bestemmingen in de stad. Of pak een deelfiets of deelscooter

Ook bussen hebben de laatste tijd steeds betere en snellere verbindingen. Sommige bussen rijden zelfs via de snelweg naar de stad. En is er een file, dan mogen ze over de vluchtstrook. Dus sta niet stil. Pak het ov!

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop e-ticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.