06 september 2022

Restauratie station Harlingen

Verhalen over Arriva

De perronkappen op station Harlingen staan er al bijna 160 jaar. Door de jaren heen is aan de perronkappen geregeld onderhoud gepleegd. Onlangs zijn ze in opdracht van ProRail gerenoveerd en teruggebracht in hun oorspronkelijke staat. Daarnaast heeft het stationsgebouw zijn originele kleuren weer teruggekregen.

Een historisch station

Station Harlingen is in 1863 gebouwd en heeft een monumentale status. Arcadis heeft onderzoek gedaan naar de historische kleuren van het station. Deze kleuren zijn opnieuw aangebracht op het gebouw. Naast het aanpassen van de perronkappen is dus ook het stationsgebouw voorzien van het juiste schilderwerk.

Duurzaamheid

Bij het renovatieproces is rekening gehouden met duurzaamheid en de eisen van de huidige tijd. De kap heeft een zinken dakbedekking gekregen. Zink is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk bouwmateriaal.

Wil je meer weten over het renovatieproces? Bekijk dan onderstaande video.

 

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop e-ticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.