07 april 2022

Inspirerende stadswandeling vanaf station Stavoren

Verhalen over Arriva

Het treinstation van Stavoren is de laatste halte van de Spoorlijn Leeuwarden-Stavoren. In deze Elfstedenstad gaat de stoptrein, na even te hebben stilgestaan, weer terug naar de Friese hoofdstad. Toch is Station Stavoren niet een doodlopend eindpunt. Vanaf het station kun je namelijk beginnen met je volgende reis: een inspirerende en avontuurlijke stadswandeling van VVV Waterland van Friesland door de voormalige Hanzestad.

Te koop online en aan het Stationsplein

De stadwandeling is vanaf vrijdag 15 april voor drie euro te koop bij het VVV-kantoor aan hetzelfde Stationsplein als waar de trein van Arriva aankomt. Je kunt de wandeling ook online aanschaffen. Onze treinmachinist Mart de Haan raadt je de stadswandeling zeker aan. Hij rijdt regelmatig de stoptrein Leeuwarden-Stavoren en krijgt zelf geen genoeg van de Elfstedenstad aan het IJsselmeer. “Stavoren is een prachtige stad”, zegt hij. “Als ik met de trein naar het station rijd, geniet ik altijd enorm van het uitzicht. De glinstering op het IJsselmeer en de vrijheid die ik in Stavoren ervaar, zijn fantastisch. Stavoren is een mooie plek om bij stil te staan en nog mooier om doorheen te wandelen. Ik doe het bijna dagelijks als ik op het station aankom. Je kunt er dus met het openbaar vervoer heel eenvoudig komen. Ik breng je er graag naartoe.”

 

Ontdek de geheimen en schatten

De stadswandeling door Stavoren is een overzichtelijke en handzame route, die je eenvoudig uitprint of bekijkt op je telefoon. De wandeling laat je als wandelaar met andere ogen om je heen kijken. Zo word je deelgenoot gemaakt van geheimen en schatten die je anders niet zou zien. Je wandelt als het ware door het levensverhaal van deze voormalige Hanzestad. Natuurlijk kom je langs het beroemde Vrouwtje van Stavoren, maar er is meer! Wat precies? Dat vertelt de 4 kilometer lange stadswandeling door Stavoren vol interessante bezienswaardigheden en leuke weetjes.

Eerder gaf machinist Mart al een Hulde aan de Friese Horizon. Benieuwd naar dit verhaal? Lees het verhaal op: treinvolverhalen.nl/hulde.

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop e-ticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2023

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.