25 augustus 2022

Treinen in het Noorden kleuren blauw

Verhalen over Arriva

De rode GTW-treinen van Arriva in regio Noord zijn volledig vernieuwd en rijden de komende 15 jaar in het blauw. In 2,5 jaar tijd zijn de treinen van binnen en buiten verbouwd door treinbouwer Stadler in Blerick. Met de vernieuwde blauwe GTW-treinen ervaart de reiziger eerste klas reiscomfort. 

Een gigantisch project

In de afgelopen 2,5 jaar heeft Arriva 50 GTW-treinen onderhanden genomen met een doorlooptijd van ongeveer 5 weken per trein. De ombouw van de treinen die rijden in Friesland en Groningen is afgerond, in totaal gaat het hier om 43 treinen. De GTW-treinen, die ook in Duitsland rijden, moeten nog verbouwd worden. Eén daarvan is al verbouwd en wordt momenteel gekeurd in Duitsland. Als deze is goedgekeurd kunnen ook de laatste GTW-treinen verbouwd worden.

Geen onderscheid meer tussen eerste en tweede klas

In de vernieuwde GTW-treinen en ook in de WINK-treinen is geen onderscheid meer tussen eerste en tweede klas zitplaatsen. Met de vernieuwde treinen betaalt de reiziger de prijs voor de tweede klas maar ervaart het comfort van de eerste klas. Het reiscomfort van de reiziger is vergroot door een groot aantal vernieuwingen:

Oplaadpunten bij iedere stoel

  • Gescheiden afvalinzameling
  • Gebruik van e-leather (duurzamere optie voor leer) op de hoofdsteunen
  • Zitplaatsindicator aan de buitenzijde van de trein
  • Schermen met reisinformatie in gehele trein
  • Toilet met verschoontafel voor baby’s

Geen eerste klas meer, maar een volledige trein met dezelfde hoogwaardige kwaliteit en voorzieningen (inclusief een afgesloten stiltecoupé)

 

Volgend artikel

Creëer je eigen verhaal!

Koop samenreisticket

Lees een ander artikel

Copyright Arriva 2024

Cookies

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien. Klik hier voor meer informatie.